Litt om Kennel Svebekken

Vi som «står bak» kennel Svebekken er en familie på fem tobeinte og selvsagt våre vakre firbeinte flatter. Vi er bosatt i idylliske Nedstrand i Tysvær kommune, Rogaland. Vi bor på et lite sted kalt Liarvåg, med både fjell og fjord som nærmeste nabo. Mange vil si at vi bor veldig øde, men for oss og hundene er det helt perfekt.

Både Kristoffer og Inger Helen har vokst opp med hunder i forskjellige størrelser og varianter, hovedsakelig jakthunder. Kjærligheten for Flatcoated oppstod i Bergen da vi begge studerte der. Vi var heldige å fikk låne en brun flatt kalt Lotta.

Vår første flatt fikk vi i 2011 og  i 2013 kjøpte vi Adena. I 2018 fikk vi vårt første valpekull – aktivkullet som bestod av 8 flotte valper. I 2018 fikk vi også godkjent kennelnavnet Svebekken, og høsten 2018 fikk Adena sin tredje 1 premie i blodspor, og dermed tittelen NVCH (Norsk viltsporchampion). 2018 er derfor et viktig år i vårt hundehold.

Når det kommer til hundetrening, er det hovedsaklig ettersøk (blodspor) vi trener. Dette har vært en drøm/ønske helt fra før vi anskaffet oss våre egne hunder. Og ønsket vårt er at hundene skal bli godkjente ettersøkshunder, som videre kan brukes ved behov i jaktlaget.