Litt om Kennel Svebekken

 

Kennel Svebekken består for tiden av tre Flatcoated retriever tisper og fire tobeinte som er bosatt i vakre Nedstrand i Tysvær kommune, Rogaland. Vi bor på et lite sted kalt Liarvåg, med både fjell og fjord som nærmeste nabo. Mange vil si at vi bor veldig øde, men for oss og hundene er det helt perfekt.

Både Kristoffer og Inger Helen har vokst opp med hunder i forskjellige størrelser og varianter, hovedsakelig jakthunder. Kjærligheten for Flatcoated oppstod i Bergen da vi begge studerte der. Vi var heldige å fikk låne en brun flatt kalt Lotta.

Vår første flatt fikk vi sammen i 2011 og  i 2013 kjøpte vi Adena. 2018 har så langt vært et fint år når det kommer til hund. 12 februar fikk Adena 8 fine valper, og i april fikk vi godkjent kennelnavnet Svebekken. Akkurat tidsnok til at valpene fikk dette navnet. I september økte vi flokken med en flatt-tispe med navnet Hannemor’s Best Feeling – «Nova».

Våre hunder blir alle trent på blodspor. Dette har vært en drøm/ønske helt fra før vi anskaffet oss våre egne hunder. Og målet vårt er at hundene skal bli godkjente ettersøkshunder, som videre kan brukes ved behov i jaktlaget.